Antaksen outo linjaus verotulojen tasaukseen

Antas maksoi viime vuonna lähes 20 teuroa veroa. Tästä kuitenkin osa maksetaan jonkun tasausjärjestelmän kautta köyhemmille asukkaille. Nykyhallituksen linjausten mukaan Antaksen tulisi saada hieman suurempi osa maksamistaan veroista omaan käyttöön, ilman vähävaraisten kuppausta. Vielä Antastakin suurituloisemmat ajavat koko verotasauksen romuttamista, jolloin Antaksenkin verot jäisivät omaan käyttöön.

Keskiviikkona Antakselta kysyttiin mitä mieltä hän on eri asioista, muun muassa verojen tasauksesta. Eihän Antas valtakunnan veroasioista päätä, mutta kysytty on. Antas on yllättävällä ja ”mielenkiintoisella” tavalla päättänyt vastustaa tasausjärjestelmän lakkauttamista. Hän on siis sitä mieltä, että hänen rahojaan tulee jatkossakin jakaa ympäri Suomen alijäämäisille kansalaisille, vaikka työnteon riskit ja haitat ovatkin hänen vastuullaan. Antas perustelee kantaansa muun muassa sillä, että hän saattaisi itse olla joskus tarvitsija. On kyllä todella huolestuttavaa, jos Antas tällä jo nyt varautuu ja visioi sitä, että hän heittäytyy menestyvien kansalaisten sosiaaliavun varaan.

HUOM! Yllä oleva kirjoitus on satiiri ja se syntyi Loviisan Sanomien perjantai 13 huhtikuuta 2012 pääkirjoituksen johdosta. Miten lehti voi olla sitä mieltä, että poliittista päättäjää pitäisi ohjata moraali, jonka mukaan se on aina oikein ja kohtuullista, joka sattuu olemaan hänelle tai hänen edustamalle joukolle eduksi? Jos itse järjestelmän rakenteesta jotain laausuu, niin eikö lausunto tulisi antaa periaatteellisella tasolla? Nykyhallitus ei ole muuttamassa henkilöverotuksen tasausjärjestelmää eikä Antakselta ole keskiviikkona kysytty yhtään mitään, Loviisan kaupungilta sen sijaan kyllä. Toivottavasti ideologiat eivät ole näivettymässä sille tasolle, että mielipiteet on aina suoraan luettavissa tiliotteesta.

Lovarin kotisivut löytyvät osoittesta www.loviisansanomat.net

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Antaksen outo linjaus verotulojen tasaukseen

  1. Armi says:

    No niinpä! Hämmästyttävää omanapaisuutta minunkin mielestäni. Jossain asioissa pitää olla suurempiakin periaatteita, vaikka ne eivät omalle rahapussille kaikkein edullisimpia aina olisikaan. Kukapa niitä veroja tykkää maksaa? Tuskin kukaan, mutta silti ne on tuikitarpeellisia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *