Om mig

Hej!

Vem är jag?

profilJag heter Thomas Antas, född 1968, gift och far till två barn, födda 2003 och 2007. Jag är bosatt i Lappträsk och växte upp som det äldsta barnet av tre i en tvåspråkig jordbrukarfamilj med relativt liberal uppfostran. Vi barn uppfostrades tidigt att ta ansvar för oss själva och för gemensamma ärenden.

Jag har alltid varit intresserad av politik och jag har en stark känsla för medborgaransvar. Jag anser att vi var och en har en skyldighet att bidra till det gemensamma enligt förmåga. Denna inställning har lett till att jag har varit och är aktiv inom producentrörelsen, Svenska folkpartiet och Lappträsk kommun.

Medborgaransvar

Bland förtroendeuppdragen kan särskilt nämnas att jag är ordförande för Nylands svenska producentförbund (SLC Nyland), vice ordförande för SLC, ordförande för NSP:s skogs-, miljö- och markpolitiska utskott och ordförande för SLC:s miljö- och markpolitiska utskott. Jag är också medlem i LokalTapiola Nylands styrelse.

Ideologiskt ligger jag i det borgerligt liberala mittfältet. Jag vill värna om individens ansvar och rätt att välja själv. Friheten att välja själv undantar på inget sätt det ansvar vi har för dem som av en eller annan anledning inte är kapabla att fullt ut ta hand om sig själv.

Hobbyn

Jag har rätt så få hobbyn, eftersom min största hobby, politik i olika former, tar en såpass stor del av min tid. Om jag skulle ha mera tid för fritidssysselsättningar, så skulle jag gärna syssla mera med olika slag av snickeri och träslöjd. Jag köpte mig själv en träsvarv i julklapp till julen 2009, men de färdiga alstren är rätt så få till antalet. Samlingen av misslyckade och söndersvarvade träbitar är lite större. Försöker öva upp mig i konsten att svarva färskt virke med skärande teknik. Fotografiet föreställer en tallrikshylla som jag konstruerade sommaren 2010. Det blev dessutom bland annat en lekstuga, bänk och cykelställ den sommaren.

Gruppbild_Revisorn_050217 efter sista föreställningen panoramaEn hobby som jag gärna skulle ha mera tid för finns i amatörteatern. Jag har haft glädjen att få spela med i fyra nyskrivna pjäser av Isa Stenberg. De tre första bildade en triptyk som berättar om livet i Hindersby på -40-, -50- och -60-talen. Den fjärde pjäsen, “Ett Herrans Liv”, omspänner den svenska tiden i Finland, dvs. från 1100-talet till 1809.

I januari 2017 satte Hindersby Teater upp Gogols Revisorn i regi av Tomi Korhonen. Jag var producent tillsammans med Kim Jordas och spelade betjänten Osip med en biroll som polisen Svistunov. Vintern 2018/19 sätter Hindersby Teater upp Vilse går någon alltid (Aina joku eksyy) av Reko Lundán med Minna Valkama som regissör. Samma producentduo som i Revisorn och jag får spela rollen som Ripa Rinne. Hösten 2018 gjorde jag en kort turné med ett projekt som kallas Pikulilla Teatern, där vi framförde monologen Shirley Valentine av Willy Russell och Det var hon Pernilla och så han Peter som mår illa, en nyskriven pjäs av mig.

Kontakt

Du kan kontakta mig på thomas.antas@kolumbus.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *